mandag 3. oktober 2011

Sikksakklampe med heklet skjermNå er den nye lampen min ferdig heklet og montert. Jeg elsker sånne sikksakklamper som denne, og er så glad for at jeg fikk tak i en! Mormoren min hadde en da jeg var liten, og jeg har alltid syntes de var så fine. Nå skal visstnok fabrikken som produserer disse legges ned, men min snille tante i Stavanger fikk med seg et par stykker på utsalg fra en lampebutikkikk. Det fine er jo også at man bare kan lage nytt trekk til lampeskjermen når man er lei!
Jeg var nok et syn for gudene der jeg stod og bannet og skrudde, iført strømpebukser og singlet. Det var sinnsykt varmt å drive og skru med fleecekjole på, polarfleece passer visst ikke til alt likevel..
Jeg ser nå at jeg har montert den litt for lavt (det gjør jeg alltid med alle ting siden jeg er så lav selv) så det blir antakelig litt sånn permanentmaskinfølelse for samboeren å sitte her...
Uansett, jeg brukte polarisgarn fra Drops til å hekle skjermen. Egentlig syntes jeg ikke den ble så fin som jeg hadde håpet på, garnet var for tykt så den ble litt for grov for min smak. Men jeg har drivd på så lenge med den så jeg gidder ikke ødelegge den ennå.
Jeg skulle egentlig bruke et mønster fra pickles, men siden dette er en ganske annerledes lampeskjerm enn de hadde i mønsteret sitt så måtte jeg bare prøve meg frem. Jeg heklet rett og slett bare rett ned, uten å øke i det hele tatt. Startet med en flat runding på toppen og fortsatte ned til bunnen, der tredde jeg skjermen stramt rundt den nederste "ståltråden" så heklet jeg sammen annenhver maske inni lampa på en måte. Ja, krøkkete forklart, men det var ganske krøkkete å gjøre det også... Uansett, det er bare å prøve seg frem.

1 kommentar:

mona sa...

Kjempekul lampe!! Har tenkt på å lage noe sånnt jeg og, men kommer aldri så langt..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails