mandag 16. november 2009

Lekeoppbevaring, selebukse og nye stoffer:):):)

Selvom Lille Snuppis bare er fem måneder, og ikke har så fryktelig mye leker ennå, har det likevel begynt å bli et lite "lekedryss" rundt i huset. Den trenden tenkte jeg jeg skulle stoppe først som sist, og sydde en "lekekasse" til lille snuppis. Jeg laget bare en gigaversjon av multiposene fra stoff og stil, og brukte ganske tykt bomullslerret fra Ikea.
Siden jeg ikke hadde nok igjen av det rødblomstrete stoffet, ble bunnen lilla, som du kan se her:
Og her, hvor modellen som seg hør og bør befinner seg oppi lekekassen:Denne var utrolig lett og sy, kanskje et julegavetips? Hvis du vil ha bunnen i en annen farge, er det bare å sy "hjørnesømmen" (hvis du har sydd multiposer så forstår du hva det er) over skjøten mellom de to stoffene. Posen kan jo vrenges og brukes begge veier, så da blir det en artig kontrast med annen farge på bunnen.

For å matche litt (neida, det er fordi lille s trenger nye bukser) så sydde jeg en selebukse fra Børnetøj du selv kan sy:
Den er str seks måneder, men den er utrolig lang i beina, så den kan brukes lenge. Trodde jeg. Men den er jo så kort i overkroppen! Må sy på nye seler når hun vokser! Dette mønsteret skal jeg forlenge, er jo ikke vits med lange ben når overkroppen ikke passer! Uansett, så foret jeg den med det det hvite og røde elefanttøyet fra stoff og stil. Vanskelig å sy i stretch! Tror nesten aldri jeg blir så sinna som når jeg syr i stretch! Maskinen min prøver å spise stoffet ved å dra det ned i hullet til undertråen, hvorfor skjer dette? Men resultatet ble uansett ganske bra. Så nå er buksen god og varm, og med ekstra seler kan den brukes lenge! Sydde på ribb nederst for å gjøre den til voksebukse:

I dag fikk jeg også en etterlengtet pakke i posten, fra Lina bak Linas bloppis! Et herlig grønt retrostoff!
Er det ikke fint? Jeg funderer litt på hva det skal bli, tror kanskje en selebukse, kjole og solhatt:) Hvis det holder til alt det da...Snille Lina hadde også lagt med dette kule røde stoffet, helt gratis:)
Takk Lina!

Så nå har jeg egentlig bare lyst til å begynne i sy i det grønne stoffet, men så er det jo alle julegavene som står for tur da...

Jeg glemte jo å nevne dagens viktigste aktivitet: Jeg har ryddet på syrommet! Jippi jippi je! Endelig ble det litt orden der inne, så nå er det bare å produsere!
Ha en fin kveld alle sammen, og husk at i morgen så er det stjerndeskuddstorm på himmelen, skjer visst bare once in a lifetime!

4 kommentarer:

Elin sa...

Jeg er imponert over hva du får til å trylle frem! Symaskin er ikke min sterke side akkurat...

Takk for tipset ang stjernehimmelen! Må kaste et blikk opp dit ;)

Gøril sa...

Jeg er kjempeimponert. Du lager SÅ mye fint. Jeg kan ikke sy i en knapp engang, så jeg kan bare drømme meg vekk i dine herligheter.

Jeg sjekker bloggen din ofte, selv om den ikke oppdateres altså. Håper det ordner seg snart :)

Klem

mona sa...

Wow, så mye fint du syr!!! Jeg digget den "lekekassen". Kanksje jeg hadde klart å sy en sånn selv?
Æsj, jeg går jo glipp av innleggene dine, siden jeg ikke får beskjed om oppdateringene. Skal prøve å bli flinkere til å sjekke uansett.

Polkahjerte sa...

Fin bukse og lekekasse! Brukte nettopp det mønsteret og tenkte det samme som deg ang superlange bein kombinert med en normal overdel,selv om man jo kan flytte litt på knappene. Men boken ER super.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails